Lattialämmitys

Lattialämmitys sopii kaikkiin tiloihin – kivilattiassa se on jopa välttämätön. Lämpöviihtyvyys on parhaimmillaan silloin, kun lattian pinta on hieman huoneen lämpötilaa korkeampi.

Lattialämmitys voidaan toteuttaa varaavana tai suorana. Varaavassa lattialämmityksessä hyvin eristetyn, tavanomaista paksumman betonilaatan sisään sijoitetaan yösähköllä lämmitettävät kaapelit. Kaapelit lämmittävät öiseen aikaan betonia, joka sitoo lämmön ja luovuttaa sitä päivän kuluessa huonetilaan. Varaava sähkölämmitys kuluttaa enemmän energiaa kuin suora lämmitys. Yö- ja päiväsähkön hintaero ratkaisee, kumpi on taloudellisesti edullisempaa.

Lämmityskelmuilla voidaan toteuttaa puulattian lattialämmitys koolattuun puulattiaan, suoraan laminaatin tai parketin alle ja klinkkerilattiaan. Lämmityskelmujen etu varaavaan lattialämmitykseen nähden on niiden tasainen lämpöjakauma ja reagointinopeus muihin lämmönlähteisiin, jolloin vältetään turhaa lämmittämistä.

Energiatehokkain sähkölämmitys saadaan yhdistämällä katto- ja lattialämmitys ohjelmoitavaan termostaattiin tai lämpötilan ohjausjärjestelmään.