Hajunpoisto – otsonaattorin vuokraus

Vuokraa otsonaattori / tee hajunpoisto tehokkaasti
Haiseeko auto pahalle? Onko mökillä tunkkainen tuoksu vastassa? Onko asunnossa haitallisia tupakan tms. hajuja? Otsonoinnilla tapahtuva hajunpoisto auttaa näihin ongelmiin.

Soita p. 040-5599007/Anssi tai lähetä sähköpostia anssi.kotanen@purewarm.com, kun haluat vuokrata otsonaattorin.

 

Vuokrattavana on otsonointilaitteita, puhaltimia, ajastinlaitteita ja raitisilmamaski.

HUOM! Pelkkää otsonointia ei suositella desinfiointiin. Pintojen desinfiointiaineet ja -liinat, käsidesit ja hengityssuojaimet, kysy !!

Vuokrattava laite 1:  Otsonaattori Yona Maxi 12

Otsonin tuotto:  12000mg/h + Ionisointi

Otsonaattorin koko:  12000mg/h + Ionisointi

Ohjaus:  Kelloajastin 0-60min ja HOLD-asento (jatkuvasti päällä). Ionisointi lisää hajunpoiston tehokkuutta n.30%. Otsoni tuotetaan UV-lampun avulla. Toimii myös kosteassa, jopa 80% suht. kosteudessa. NOPEA SUUREMMAN OTSONITUOTON VUOKSI.

Otsonaattori 1,  vuokraus noudettuna:  70EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 30EUR/vrk. Viikonloppu Pe-Ma 110EUR. Nouto varastoltani Kenttätie 10, Oulu (Intiössä).

Otsonaattori 1,  vuokraus toimitettuna kohteeseen (Oulun keskusta + 15km) ja :  90EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 30EUR/vrk.

Vuokrattava laite 2:  Otsonaattori + Ionisaattori KL-7

Otsonin tuotto:  7000mg/h + ionisaattori

Ohjaus:   Kelloajastin 0-30min. Kytkimillä valinta otsonointi, ionisointi tai molemmat. Ionisointi lisää hajunpoiston tehokkuutta n.30%.

Otsonaattori 2,  vuokraus noudettuna:  50EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 20EUR/vrk. Viikonloppu Pe-Ma 80EUR. Nouto varastoltani Kenttätie 10, Oulu (Intiössä).

Otsonaattori 2,  vuokraus toimitettuna kohteeseen (Oulun keskusta + 15km) ja :  70EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 20EUR/vrk.

Vuokrattava laite 3:  Otsonaattori David-2

Otsonin tuotto:  10000mg/h

Ohjaus:   Päälle/Pois

Otsonaattori 3,  vuokraus noudettuna:  40EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 15EUR/vrk. Viikonloppu Pe-Ma 65EUR. Nouto varastoltani Kenttätie 10, Oulu (Intiössä).

Otsonaattori 3,  vuokraus toimitettuna kohteeseen (Oulun keskusta + 15km) ja :  60EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 15EUR/vrk.

Vuokrattava laite 4:  Työmaapuhallin BL4800

Puhallusteho:  750m3/h, asetetaan lattialle. Levittää otsonin tehokkaasti suuremmassakin tilassa. Auttaa huomattavasti tuuletuksessa otsonoinnin jälkeen.

Ohjaus:   Päälle/Pois

Puhallin BL4800,  vuokraus noudettuna:  20EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 15EUR/vrk. Viikonloppu Pe-Ma 45EUR. Nouto varastoltani Kenttätie 10, Oulu (Intiössä).

Vuokrattava laite 5:  Simpukkapuhallin 85W

Puhallusteho:  510m3/h, asetetaan lattialle. Levittää otsonin tehokkaasti suuremmassakin tilassa. Auttaa huomattavasti tuuletuksessa otsonoinnin jälkeen.

Ohjaus:   Päälle/Pois

Puhallin 85W,  vuokraus noudettuna:  15EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 10EUR/vrk. Viikonloppu Pe-Ma 40EUR. Nouto varastoltani Hintantie 95 H7, 90650 Oulu.

Vuokrattava laite 6:  Raitisilmanaamari+puhallinyksikkö SCOTT Duraflow

Laite:  Kokoonpano sisältää puhallinyksikön, kaasunsuodattimet, letkun sekä raitisilmanaamarin. Suojain auttaa huomattavasti isompien asuntojen ja huoneistojen otsonoinnissa, joissa otsonointia pitää tehdä osissa tai vaiheittain. Naamarin avulla voi turvallisesti käydä siirtämässä ja/tai ajastamassa otsonaattoreita uudelleen

Ohjaus:   Päälle/Pois

Puhallin 85W,  vuokraus noudettuna:  50EUR / ensimmäinen vrk, sis. alv24%. Seuraavat vuorokaudet 30EUR/vrk. Viikonloppu Pe-Ma 90EUR. Nouto varastoltani Kenttätie 10, Oulu (Intiössä).

Soita p. 040-5599007/Anssi tai lähetä sähköpostia anssi.kotanen@purewarm.com, kun haluat vuokrata otsonaattorin.

Mitä otsonointi on?

Otsonointi on tehokas ja oikein tehtynä turvallinen hajunpoistomenetelmä. Otsoni eliminoi tehokkaasti bakteereja, viruksia, homeitiöitä ja allergisia oireita aiheuttavia itiöitä. Se poistaa mm. tupakan, eläinten, homeen, viemärin ja kalman hajua. Käyttökohteita ovat esimerkiksi asunnot, autot, asuntovaunut ja veneet yms.

Otsonikaasu O3

Otsoni on luonnossa esiintyvä kaasu. Se on elintärkeä yläilmakehässä, jossa se estää liiallisen UV-säteilyn pääsemistä maan pinnalle.

Maan pinnalla otsoni on kuitenkin vaarallinen eliöille suurina pitoisuuksina. Otsoni on lämpötilasta riippuen väritön tai sinertävä kaasu tai neste. Sillä on ominainen, pistävä haju. Otsoni on voimakas hapetin.

Ulkoilma sisältää otsonia 0.008 – 0.040 ppm (tilavuuden miljoonasosa). Suosituksen mukaan otsonin raja-arvo on 0.1 ppm korkeintaan 8 tunnin altistuksessa. Kun otsonia on 0.015 – 0.020 ppm, tuntuu kaasu puhtaalta ilmalta, kuten ukkosilmalla. 0.050 ppm:ssä alkaa kaasu muuttua kitkeräksi ilmassa ja 0.1 ppm:ssä voi esiintyä limakalvojen ja silmien ärsytystä. Otsonipitoisuuden ei tulisi ylittää 1/3 raja-arvosta, jos huonetilassa oleskellaan. 1/3 raja-arvosta on täysin riittävä, jotta otsoni vaikuttaa tehokkaasti. Otsoni on 1300 kertaa tehokkaampi hapetin kuin kloori. Otsonointia käytetään myös sen desinfioivan ominaisuuden vuoksi. Käyttöturvallisuusasiat on aina otettava huomioon.

Miten otsonia saadaan tuotettua?
Otsonigeneraattori eli OTSONAATTORI tuottaa otsonikaasua mm. koronapurkauslevyjen avulla. Kuiva ja puhdas ilma johdetaan otsonigeneraattorin koronapurkauskentän yli, jolloin ilman happimolekyylit (O2) muuttuvat otsoniksi (O3). Otsonin puoliintumisaika on 30min. Eli laitteen sammuttua otsonipitoisuus putoaa puolessa tunnissa puoleen.

Hajunpoisto otsonoimalla tilan esivalmistelut

Otsoni on hengenvaarallista hengitettynä suurina pitoisuuksina. Varmista, että kaikki elollinen, joka halutaan säilyttää, on poistettu otsonoitavasta tilasta (lemmikkieläimet, huonekasvit yms.). Mikäli otsonoitavassa tilassa on yhteinen ilmanvaihto muiden tilojen kanssa, tulee ilmanvaihtoventtiilit teipata/tiivistää kaasutiiviiksi. Varmista myös, ettei kukaan pääse tilaan vahingossa kesken otsonoinnin ja varusta mahdolliset kulkuaukot varoituksin. Tiivistä muihin kuin otsonoitaviin tiloihin johtavat oviaukot.

Huolehdi hajunpoiston jälkeen riittävästä tuuletuksesta ja varoajasta, ennen kuin tila otetaan uudelleen käyttöön.

HUOM! Mikäli olet otsonoimassa asuinhuoneistoa taloyhtiössä (kerrostalo-/rivitaloasunto), varmista, että otsonointiin on taloyhtiön/isännöitsijän lupa!

 
Tilan otsonointi

Otsonointia tarvitsevat tilat käsitellään tietyn ajan ja otsonoinnin aikana tiloissa ei saa oleskella. Otsonaattorin voi kuitenkin käydä sammuttamassa nopeasti ja avaamassa ikkunat. Kunnollisen tuuletuksen jälkeen tilat ovat taas käytettävissä. Tuuletusaika vähintään puolet otsonointiin käytetystä ajasta, mielummin pidempi.

Otsonoitavassa tilassa ei saa olla ihmisiä, eläimiä, kasveja, eikä elintarvikkeita, jotka eivät ole jääkaapissa tai tiiviissä pakkauksessa. Hajua imeneet tavarat, esim. tekstiilit ja kalusteet, joissa verhoilua, kannattaa imuroida ja sijoittaa ilmavasti ennen otsonointia.

Kaappien ovet kannattaa jättää auki, mikäli myös niissä esiintyy hajua. Hajunpoisto tuottaa parhaan mahdollisen tuloksen, jos tila on suljettu ja ilmanvaihto vähäinen. Ilmanvaihtokone kannattaa sammuttaa. Mikäli ilmanvaihto on yhteinen muiden tilojen kanssa, tulee ilmanvaihtoventtiilit teipata umpeen hajunpoiston ajaksi.

Otsonointilaite on sijoitettava huonetiloissa vähintään 1,5 metrin korkeudelle, koska otsoni on ilmaa raskaampaa ja laskeutuu alas. Tuulettimilla voidaan tehostaa otsonin levittäytymistä.

Otsonointiaika
Hajunpoistoon tarvittava aika riippuu tilan koosta ja materiaaleista sekä hajun aiheuttajasta ja pinttyneisyydestä.

Tupakan ja eläinten hajun saa yleensä poistettua nopeasti noin kahdessa vuorokaudessa, mutta esim. tulipalon aiheuttama savun haju, homeen tai kalman haju vaativat pitemmän ja vahvemman käsittelyn eli noin 3 vrk. Normaali käsittelyaika huoneistoissa on 1 – 3 vuorokautta. Jaksottaiskäsittely eli syklaaminen on tehokkain tapa (esim. 3h otsonointi – 3h pois päältä, tämä toistetaan 4-6 kertaa).

Muuta huomioitavaa
Remontoitavissa huoneistoissa tulisi hajunpoisto tehdä siinä vaiheessa kun asunto on mahdollisimman tyhjä ja paljas, eli kun kaikki uusittavat materiaalit on poistettu ja huoneisto siivottu.

Uusia pintamateriaaleja ei kannata asentaa ennen käsittelyä, koska otsoni ei pääse vaikuttamaan tapetin tai maalin läpi yhtä tehokkaasti kuin paljaaseen pintaan.

Otsonointi heikentää nopeasti luonnonkumista sekä vinyylistä valmistettuja osia sekä saattaa vaalentaa joitakin materiaaleja.

Soita p. 040-5599007/Anssi tai lähetä sähköpostia anssi.kotanen@purewarm.com, kun haluat vuokrata otsonaattorin.