Kattolämmitys

Kattolämmityksen kiistaton etu on mahdollisuus toteuttaa sisustus vapaasti. Seinille ei tarvita pattereita viemään asuinneliöitä ja huonekalujen sijoittelu voidaan tehdä vapaasti.

Sähköinen kattolämmitys Infraheat – kattolämmityselementeillä on nopea tapa tuottaa huoneeseen lämpöä. Lämmityksen säätö ja reagointinopeus muihin lämmönlähteisiin ovat keskeisiä tekijöitä miellyttävän sisälämpötilan aikaansaamiseksi. Kattolämmityksessä miellyttävä asumislämpötila pystytään asettamaan 1-2C astetta alemmaksi kuin muissa lämmitysmuodoissa, jolloin saavutetaan huomattavaa energiansäästöä.

Esimerkiksi vapaa-ajan asunnoissa, missä halutaan lämpötila pitää poissaolon aikana alhaisella tasolla, saadaan kattolämmityksen avulla paikalle saavuttaessa lämpötila nopeasti miellyttäväksi.

Kattolämmitys yhdessä lattialämmityksen kanssa tarjoaa ylivoimaista asumismukavuutta.

Kattolämmitys on myös luotettava lämmitysmuoto. Elementit ovat erittäin pitkäikäisiä ja oikein asennettuna ne kestävät vuosikymmeniä täysin huoltovapaasti.

Vinkki lämpösaneeraus kohteisiin: Nyt ei tarvitse purkaa vanhaa paneeli- ja gyproc-kattoa.

Alta löydät pikaohjeen sisäkatto- ja lämmityssaneeraukseen. Tällä menetelmällä ei tarvitse purkaa vanhaa kattopintaa vaan uusi eriste/lämmityskelmu/kattopinta voidaan asentaa suoraan vanhan sisäkattopinnan päälle.

Asenna 5 cm leveät 6 mm paksut vaneri- tai kovalevy suikaleet koolauksien kohdalle. Vanerien väliin elementtien kohdalle laitetaan 6 mm paksu 25 tai 50 cm leveä Ebisol-eriste. Sen päälle asennetaan kattolämmityselementit. Lovea vanerisuikaleita tarvittaessa, mikäli päätyteipin sisällä olevan kaapelin kohdalta.

Tee kytkentäkaapeleille eristeeseen urat ja vedä ne rasialle. Vanhan upotetun kytkentärasian päälle voi asentaa noin 6 mm. korokerenkaan.

Sitten asennetaan uusi kattomateriaali päälle, joka voi olla mitä tahansa kovaa puumateriaalia, vahvuudeltaan maksimissaan 16 mm.

Mikäli kohteessa ei ennen ole ollut kattolämmityselementtejä katossa,
niin sähkökytkennät suoritetaan katon ja seinän rajassa.

Syöttövirran kattolämmitykselle voi ottaa olemassa olevasta syötöstä (esimerkiksi lämpöpatterilta) ja laittaa termostaatin ohjaamaan lämmitystä. Kytkentäkaapelit voi pinta-asentaa siististi valkoisiin kaapelikouruihin. Nyt uusi kattolämmitys on valmis!